Ботев (Ихтиман) победи Сливнишки герой (Сливница) с 2:1 в мач от 13-ия кръг на Югозападната Трета лига.

Точни за победителите бяха Мартин Динов и една от звездите на отбора Борислав Балджийски през първата част, а гостите върнаха едно попадение преди почивката. Двата тима предложиха качествен футбол през всичките 90 минути. Ботев съумя да открие резултата в 10-ата минута с отлична атака отдясно.

Пас на Игнатов намери необезпокояван в наказателното поле Динов, който откри резултата. Гостите реагираха и съумяха да организират няколко качествени атаки, но мерникът на Марио Йорданов и Денислав Минчев не намериха целта, а и добрите намеси на Найденов не позволиха топката да попадне във вратата на домакините. Перфектна атака отляво позволи на Балджийски да матира Деспотов и да направи резултата 2:0, но в края на първата част гостите върнаха интригата с красив гол.

След почивката и двата тима имаха възможност де се разпишат, но това не се случи и Ботев грабна 3-те точки. След този успех тимът на Валери Свиленов заема 10-ото място с 19 точки, а тимът от Сливница е на 14-ото с 16. В класирането води Балкан (Ботевград) с 34 точки, следват Кюстендил с 29 и Беласица с 28.

В следващия кръг Ботев гостува на Оборище в Панагюрище, а Сливнишки герой е домакин на Рилски спортист Самоков.

Резултатите от 13-ия кръг на Югозападната Трета лига:
Балкан Ботевград - Пирин II Благоевград - 3:0
Витоша Бистрица - Беласица Петрич - 0:3
Пирин Разлог - Гранит Владая - 2:1
Септември II София - Чавдар Етрополе - отложен
Пирин Гоце Делчев - Хебър II Пазарджик - отложен
Вихрен Сандански - Левски Чепинци - 7:1
Кюстендил  - Оборище Панагюрище - 4:1
Рилски спортист Самоков - Костинброд - 3:1
Банско тийм - Надежда Доброславци - 3:0
Ботев Ихтиман - Сливнишки герой Сливница - 2:1