ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Членът на Изпълкома на БФС Веселин Балевски, който е бивш футболист на Локомотив (Пловдив) и Левски, разказа пред БЛИЦ за приятелството си с легендата на германския и световен футбол Франц Бекенбауер. Кайзера почина на 78-годишна възраст

"Oгромна загуба, много съжалявам. Знаех, че последните месеци не беше добре. Имаше тежка операция, отваряха сърцето му. За съжаление няма никой вечен... Ще си спомняме само с добро за великия Бекенбауер", коментира Веселин Балевски.

"Mного пъти сме се срещали, той често идваше в България. Ходили сме и в старата му, и в новата му къща. Загубихме един фантастичен футболист, фантастичен треньор и фантастичен човек. Много обичаше България. Когато го избраха за "Доктор хонорис кауза" в Националната спортна академия "Васил Левски", след това ни събра в ресторанта и се разплака. Тогава ни каза "България е моята втора родина". Званието му даде висок ценз, тъй като го обвиняваха, че не е завършил висше образование, а е един от най-големите ръководители в световен мащаб, стана и световен шампион като футболист и като треньор", каза още Балевски.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Припомняме, че Бекенбауер беше удостоен със званието "Доктор хонорис кауза" нa НСА през 2000 година в качеството му на вицепрезидент на Германския футболен съюз и президент на клуба на сърцето си Байерн.

"Многократно е посещавал нашата страна. Гостувал е и в дома ми, както и в офиса ми в "Търговски Център Европа". Последната ни среща беше лятото на 2021 година, когато футболните ни национали имаха контролен мач срещу Словакия (1:1). Срещата се игра в градче до Залцбург. Франц Бекенбауер дойде в хотела ни заедно с жена си. Пазя само хубави спомени от срещите с него. Михаил Касабов е човекът, който най-много го познава", добави Веселин Балевски пред БЛИЦ.

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


* Снимка: БУЛФОТО