Балкан (Ботевград) победи Калиакра (Каварна) с 2:1 в контролна среща, играна в Правец. Гостите откриха резултата още в 7-ата минута чрез Деян Кателиев. Малко по-късно "балканци" овладяха инициативата и организираха няколко добри атаки. Балкан изравни чрез бързоногия Димитър Кръстев, който получи пас от Иван Редовски и направи 1:1.

До края на първото полувреме "зелените" имаха още няколко добри положения за гол, като нацелиха и две греди. Първата бе на Мариян Христов с удар от дъгата. След това завърналият се в родния клуб Цветелин Ралчовски още в първия си мач улучи левия страничен стълб с тупалка от около 25 метра.

През второто полувреме двамата треньори направиха доста смени и играта се промени в полза на тима на Калиакра. Пет минути преди края влезлият като резерва Петър Петров донесе победата на Балкан с хубав премерен удар.

Следващата контрола на Балкан ще бъде в събота в столицата, но не срещу дубъла на ЦСКА, каквато бе предварителната уговорка, а срещу дублиращия тим на Левски./БЛИЦ