Балкан (Ботевград) победи с категоричното 3:0 сборен отбор от френски и белгийски футболисти, които са без договори и в момента са на лагер във Враца. Чуждата трупа е у нас с помощта на Георги Бачев, който отново взе управлението на Локомотив (Мездра).

Резултатът 3:0 е най-малкото, с което “странните птици” можеха да си тръгнат от Ботевград. В 25-ата минута Здравко Атанасов изпусна дузпа. Осем минути по-късно обаче Райко Влъчков откри резултата с пета след успешен пас на Цветелин Цаковски. В  42-та минута след прострелна атака Цаковки увеличи преднината на 2:0. Ивайло Златев-Терминатора оформи крайното 3:0 в последните секунди от редовното време.

“Няма смисъл подобни тъмнокожи футнболисти да идват в България и да взимат мястото на българчетата. Това е подигравка с нашия футбол и стремежа на треньори и ръководители да го развиват”, коментира пред БЛИЦ президентът и треньор на Балкан Иван Редовски.

“Доволен съм от моя отбор. Вкарахме три гола, изпуснахме дузпа и можехме да отбележим още доста. Направих контролата, тъй като ни предстои по-лек мач в първенството и искам играчите ми да бъдат максимално натоварени”, добави младият специалист.

На 26 март (събота) Балкан приема по програма ЖСК Ихтиман от 14:30 часа. Ботевградчани са лидери в групата с 9 победи и 1 равен от 10 мача и 28 точки.