Балкан (Ботевград) победи ОФК Елин Пелин с 4:1 в мач от 15 кръг на Източната "А" ОФГ. Двубоят се игра на стадион "Христо Ботев". На трибуните бе треньорът на Локомотив (София) Антон Велков заедно с помощника си Юлиян Петков. Балкан и столичното Локо са потенциални съперници на баражите за влизане в Югозападната "В" група.

В 20-ата минута Балкан поведе с 1:0 след точно изпълнена дузпа. Точен от бялата точка бе Цветелин Цаковски. В 29-ата минута резултатът бе изравнен. Централният нападател на гостите с видимо наднормено тегло бе изпуснат от защитата, пробяга няколко метра и направи 1:1. До края на полувремето Ивайло Златев-Терминатора с хубав удар с глава даде преднина на Балкан за 2:1.

През второто полувреме гостите от Елин Пелин свалиха гарда и тотално предадоха инициативата на домакините. Балкан зареди хубави атаки особено с включването на бързака Боян Макавеев. Цаковски бе точен за 3:1 в 73-ата минута, а крайното 4:1 оформи Мариян Маринов пет минути по-късно.

На трибуните бе и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, който помага на футболния тим да се завърне поне във "В" група. Футболът в града обаче бе възроден от най-важната фигура в момента в Балкан - Иван Редовски. Бившият нападател е човекът оркестър в целия клуб, като е и треньор на тима.

След победата Балкан е убедителен лидер с 13 победи и само 1 равенство - 40 точки. Вторият Костенец е с 30 точки. До края на сезона остават три кръга.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ