Балкан (Ботевград) се завърна в Югозападната трета лига (новото име на Югозападната "В" група) с престижно равенство. На стадион "Христо Ботев" в Ботевград домакините направиха 2:2 срещу бившия дългогодишен участник в елита Беласица (Петрич). Както е известно, Балкан изкара няколко години дори извън "В" група, а през миналия сезон започна от нулата, благодарение на президента и треньор Иван Редовски. Именно той се зае със задачата и възроди футбола заедно с помощта на общината Балкан има отбор в третото ниво на шампионата.

Цветелин Цаковски изведе домакините от Ботевград напред в резултата в 21-ата минута. Асистенцията бе на Здравко Атанасов. Опитният Владимир Кабранов от Беласица изравни за 1:1 в 36-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар. Три минути след това петричани стигнаха и до обрата след попадение на Симеон Бояджиев.

Още в самото начало на второто полувреме балканци имаха две отлични положения за гол в рамките само на една минута. Вратарят на петричани Кирил Георгиев обаче на два пъти спаси удар на Цаковски и бомба на Ивайло Бояджиев. През втората част в игра за Балкан се появи и играещият треньор Иван Редовски. В 83-ата минута Беласица удари на два пъти гредата зад вратаря на ботевградчани. В добавеното време Цветелин Цаковски се превърна в герой за Балкан, след като изравни за крайното 2:2 със страхотен удар зад дъгата на наказателното поле.

Във втория кръг на 21 август Балкан гостува на друг един от новаците в Трета лига - Чавдар (Етрополе), който се обедини преди началото на сезона с Правец.