Балкан (Ботевград) започна с победа участието си във второто издание на турнира "Балчик къп". В първи мач от група „А“ Балкан победи Интер (Плачидол) с 5:1, след като губеше в резултата с 0:1. Интер, който играе в Североизточната "В" група, откри резултата в 7-ата минута. Голмайстор стана Денис Кадир, който вкара красив гол със задна ножица.

Балкан изравни резултата в 39-ата минута. След двойно подаване Цветелин Цаковски бе изведен зад отбраната на Интер и с техничен удар вкара за 1:1. До края на първата част от чисти позиции за Балкан пропуски направиха Цветослав Ботев и Ивайло Златев. В 52-ата минута Балкан можеше да поведе в резултата, но вратарят Християн Христов спаси опасен удар на Цветелин Цаковски.

В 66-ата минута Балкан все пак взе аванс, след като Райко Влъчков се разписа при добавка от няколко метра. В 74-ата минута Здравко Атанасов от Балкан бе изведен в отлична позиция отляво по атаката на домакините и стреля от малък ъгъл, но топката се отби в гърдите на вратаря Мирослав Андреев.

В 77-ата минута Цветелин Цаковски засече топката след центриране отляво и вкара за 3:1 за Балкан. В 86-ата минута Райко Влъчков вкара четвърти гол за Балкан. Две минути по-късно отбеляза и третия си гол в мача и оформи крайния резултат.

Следващата среща на Балкан е на 9-ти февруари срещу Черно Море./БЛИЦ СПОРТ