Балкан (Ботевград) спечели с 4:3 у дома срещу Чавдар (Етрополе) в драматичен мач от третия кръг на Югозападната Трета лига. Това бяха и първите спечелени точки на домакините от началото на шампионата. 

Интересът към мача бе голям, тъй като само два дни по-рано двата отбора отново се срещнаха в напрегнат двубой от надпреварата за Купата на България. Тогава Чавдар (Етрополе) спечели след дузпи, но сега радостта беше за "зелените".

Зрителите видяха цели пет гола още преди почивката. В 3-ата минута гостите от Етрополе поведоха. След пробив по крилото на Симеон Вешев, топката беше подадена в зоната за изпълнение на наказателен удар, при което Пенчев успя да реализира - 0:1. Отговорът на Балкан не закъсня и само две минути по-късно Ивайло Златев имаше шанс да изравни, но вратарят Христо Матев парира удара му. "Зелените" съумяха да се активизират след ранното попадение и в 8-ата минута успяха да изравнят. Ивайло Цветанов проби по левия фланг, комбинира с Ивайло Златев, който го изведе очи в очи със стража на гостите - 1:1. 

Гостите опитаха отново да излязат напред, но вратарят на Балкан Емил Петров се отчете с отлична намеса в 21-ата минута. В 28-ата Денис Мартинов направи 2:1 за Балкан, а в 33-ата Чавдар изравни. Домакините показаха характер и още следващата атака получиха правото да изпълнят пряк свободен удар. Ивайло Цветанов стреля мощно, Матев отрази, но топката попадна на главата на Денис Мартинов и той отбеляза второто си попадение в мача - 3:2. 

През второто полувреме гостите поеха инициативата, докато домакините дебнеха на контраатака. Това обаче не им донесе нищо повече от висок процент притежание на топката. В 55-ата минута Цветослав Ботев имаше шанс да прониже стража на Чавдар, но техничният му удар с пета срещна страничния стълб. "Зелените", видимо поизхабили физическите си сили, се прибраха в своята половина, а гостите така и не съумяваха да пробият защитата на домакините. В 75-ата минута в герой за Балкан се превърна Денис Мартинов, който оформи своя хеттрик. Централният защитник отново бе на точното място и успя да реализира след перфектно центриране по земя в наказателното поле. В 82-ата минута бившият играч на Балкан Иван Мишев върна интригата, вкарвайки за 4:3. Момчетата от Етрополе опитаха да стигнат до точката, като на няколко пъти Мишев и Ивайло Величков отправиха неточни удари и радостта след последния съдийски сигнал бе за домакините. 

Следващият мач на Балкан (Ботевград) е гостуване на Пирин (Разлог) - на 2 септември (събота) от 17:00 часа. По същото време Чавдар (Етрополе) приема Хебър (Пазарджик).

Снимки и текст: balkanec.bg