Литекс приема Хасково в неделя от 19:00 часа. Красимир Балъков няма да може да разчита на Александър Цветков, който все още се възстановява от контузия. Непосредствено преди мача ще стане ясно дали ще играят Антон Недялков, Милчо Ангелов и Никола Колев. Недялков и Ангелов са имали здравословни проблеми през седмицата заради вирусни заболявания, но вече тренират с отбора. Колев тренира по индивидуална програма, защото има оплаквания от мускулни болки. Не е изключено Балъков да ги запази за следващите по-тежки мачове на отбора си.

"Хасково е отбор с много опитни футболисти и показа, че може да побеждава големите, така че от наша страна няма да има никакво подценяване, още повече, че след това влизаме в една серия, в която ще ни трябва и добра атмосфера за работа. Срещу такъв съперник трябва да подходим с повече търпение. Надявам се да дойдат и повече зрители да ни подкрепят, защото, когато стадиона е празен атмосферата не е толкова добра за футбол, но играчите са свикнали. Именно в такива мачове се вижда характера на отбора. Ще наблюдавам мача с други очи. Искам да видя освен това, че можем да бием отбори като Левски и Берое да видя как ще се справим със съперник, който не е фаворит в тази среща", коментира Балъков.

Една от въпросителните пред него е на кого да заложи в център на защитата като партньор на Джаксън Менди - Пламен Гълъбов или Илия Миланов. "Един треньор трябва да е щастлив, когато има много добри млади и талантливи футболисти като Пламен Гълъбов и Илия Миланов. И двамата са национални състезатели. Имаме толкова много мачове, че ще има време и единият и другият да играят. Отбор, който играе във върха и иска да има успехи във всички турнири, футболистите трябва да знаят, че ще има ротации в състава. Аз разчитам на всички и съм доволен, че и играчите го разбират", допълни Балъков.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите