Красимир Балъков коментира победата на Литекс с 1:0 срещу Лудогорец в мач от 20 кръг на "А" група. Единственото попадение реализира Асприля в 85-ата минута.

"Очаквах да победим. Мачът бе с много заряд, с много борба, с много стълкновения и от двете страни. Знаехме, че Лудогорец на всяка цена иска победата. Мисля, че хората са останали доволни от мача. Имахме малко повече късмет от Лудогорец. И те имаха положения, но не успяха да отбележат. За жалост имаше много жълти и червени картони. Получи се нервен мач, защото играе първия срещу третия. Такива двубои не се получават за първи път“, започна Балъков.

„Аз съм от малкото треньори, които не се занимават със съдиите. Днес направих това, защото бях на мача Берое – Лудогорец и ми се искаше съдията да остави по-свободна игра. Надявам се и следващата седмица за Купата съдията да се справи. Не искам сега да коментира рефера. И от двете страни имаше картони. Има хора, които да коментират съдиите“, каза още специалистът.

„Ние не искахме да рискуваме, въпреки че бяхме с човек по-малко. Казах на момчетата, че продължаваме да играем по същия начин, макар и с човек по-малко. Защото ако бяхме получили гол, щеше да е сложно. Господин Дерменджиев искаше да спечели мача на всяка цена. Ние знаехме това и успяхме да ги излъжем в края“.

"Литекс работи много добре с школата си. Започнахме с Кирил Десподов и Милчо Ангелов, те се представиха чудесно. И не играхме срещу Марек или Хасково, а срещу Лудогорец. Нас не ни притесняват младите. В България, ако не дадеш шанс на младите, няма как да се развиват националните гарнитури. Благодарим на Джордан за головете, които вкара и му пожелаваме успех. След като се побеждава всичко е добре“.

„Джаксън Менди – благодаря му за шестте месеца, в които бе при нас. Той е професионалист. Просто се случи така, че взехме Рафа Перес и той е футболист, който реши да потърси на друг място късмета си. Конкуренцията е много важна. Ако Менди искаше да остане при нас, аз нямаше да имам проблеми“, завърши Балъков.