Наставникът на Литекс Красимир Балъков изрази оптимизъм, че футболистите му ще се представят на ниво в дербито с Лудогорец в неделя от 20:15 часа. На традиционната си пресконференция в Ловеч специалистът говори за очакванията си за интригуващия сблъсък.

"За всеки мач се подготвяме по най-добрия начин и отиваме, за да се представим добре. Предстои ни двубой с най-силния отбор в България. Отиваме в Разград стъпили здраво на земята. Знаем каква е реалността. Целите, които сме си поставили, не са променени. Така че, отиваме да се представим достойно и да се опитаме да играем като равен с равен, и ако имаме възможност - да победим”, сподели Балъков, същевременно опровергавайки информациите в някои медии за негови думи по адрес на Лудогорец, извън официалните пресконференции на ловешкия клуб.

”В българската медийна джунгла няма нищо вярно. Но с това живеем всеки ден, т.е. не ме изненадва. Аз не говоря с никого преди пресконференции. Така, че това не са мои думи и няма нищо вярно", каза Бала по повод уж казаното от него, че разградчани сега не мислят за "А" група, а за Шампионска лига.

"Лудогорец е много солиден отбор. На всяка позиция имат по двама играчи, и то добри футболисти. Ние от своя страна показваме добри игри и имаме добри резултати. Аз съм сигурен в моите футболисти. Всяка седмица поставяме основи и като игра съм горе-долу доволен. Този мач ще ни покаже докъде сме стигнали. Няма напрежение. Ние бяхме първият клуб, който поздрави Лудогорец за влизането в  Шампионската лига. Винаги има защита на интереси, но най-важното е да спечели футболът. Няма с какво да се изненадаме със съперника. Ще бъде хубав, динамичен мач, надявам се и да имаме добро време за игра и да стане спектакъл и всички, които са на стадиона, да са доволни”, добави треньорът на "оранжевите".

“Не е изненада, че Лудогорец не е на първо място в класирането, тъй като отборът участва в много турнири и изигра много мачове. Не е моя работа да ги анализирам, но предполагам, че са си направили добре сметката. В първенството мачовете са по-различни, особено когато се играе на стадиони и терени без атмосфера, и не толкова добри терени, но съм сигурен, че Лудогорец ще играе основна роля в първенството. Ние ще се опитаме да го направим  по-интересно и ако можем да стигнем колкото се може по-нависоко”, обясни Балъков.

Героят от САЩ`94 заяви, че не желае да се фокусира върху съдиите и тяхното представяне. ”Аз със съдиите не се занимавам. Има си начини и правила, които могат да бъдат използвани, ако съдиите не свирят както трябва. Разбира се, в един такъв мач между два водещи отбора няма да е лесно на никой съдия. Надявам сe да свири добре и да нямаме проблеми”, каза Бала по повод назначението на Ивайло Стоянов за интригуващия мач в неделя.

За двубоя в Разград от групата на Литекс отпадат контузените Александър Цветков и Евгени Александров, както и Кирил Десподов, който тренира по индивидуална програма след направените изследвания в Германия.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите