Главният мениджър на Етър Красимир Балъков коментира победата на "виолетовите" с 1:0 над ЦСКА при гостуването на "Армията". Контролата беше последна и за двата отбора преди подновяването на първенството. Героят от САЩ`94 изрази мнение, че за Любослав Пенев е щяло да бъде по-добре да застане начело на ЦСКА след днешната проверка с Етър. 

"Що се отнася до фундамента, който направихме в Турция, за мен бе интересно да проследя този мач дали срещу един от водещите отбори, ще може ли да повторим това, което направихме в Турция. Доволен съм, че успяхме, резултатът не е от голямо значение. Първенството тепърва започва. Нека влезем в тази английска седмица, която ни направиха от самото начало, да видим дали сме подготвени всички отбори. Ако мине тя добре, значи сме си свършили добре работата“, започна Балъков пред "Гонг".

„Да ви кажа по-спокойно стоя на пейката, сравнено с миналата година. Това е по простата причина, че моите отбори знаят какво да правят на терена. Ако излезе класен тим, както е ЦСКА и в добро състояние, ще ни бъде тежко. Но в края на краищата ние сме Етър Велико Търново. Хубаво е, че откакто започнахме да възраждаме българския футбол, нещата се случват добре и аз съм доволен“, продължи легендата.

„С Любо сме били съотборници. Уважаваме се всички, които сме играли заедно. На Любо желая много, много успехи и съм убеден и сигурен, че знае какво да направи. Сигурно има неща за коригиране, всеки треньор си има изисквания. Тази смяна може би дойде по-рано, ако бе след мача с Етър, щеше да е по-добре за Любо“, продължи Балъков.  

„Нека Любо да е себе си, да отстоява каквото иска. Аз така правя в Етър и има резултат. Първото ми идване бе в Черноморец, тогава пак аз правех нещата с моите виждания и идеи. Давам му съвет да бъде повече себе си и да прави по-малко компромиси“.

„Феновете ме питаха също ние ли сме много силен отбор, или ЦСКА е слаб. Не трябва да омаловажаваме начина, по който играхме, ние много здрави мачове изиграхме в Турция, със силни отбори и над нивото на ЦСКА и успяхме даже да победим. Така че, мисля и двете. Нормално в един стресов момент с треньорска смяна. На Любо трябва да му се даде време да влезе в обстановката и по най-бързия начин да сглоби един боеспособен тим“, завърши Балъков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019