Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков прие спокойно отпадането от турнира за купата на България след загубата от Черно море с 0:2 на 1/16-финалите.

“Стана добър мач, на много добро ниво. През всичките 90 минути имахме надмощие и играхме добре. За жалост не успяхме да реализираме положенията си. Гостите имаха късмет и поведоха в резултата в 45-ата минута, а през второто полувреме се прибраха. Нормално, това е мач за купата, затвориха всички пространства и логично спечелиха”, каза Бала след двубоя.

“Доволен съм от желанието и старанието на отбора. За жалост отново загуба, която ще тежи психически, но се надявам да се възстановим. Аз винаги съм казвал, че е по-лесно да стигнем до върха, но по-трудното е да поддържаме това ниво. Бурният вятър духа силно и не е лесно да запазиш тази позиция. За нас е добре, за да преценим кои играчи са готови психически.

Вратата да стигнем до Европа чрез турнира за купата е затворена, но ще се опитаме да го направим чрез първенството. Ще привлечем 1-2 състезатели през зимата, които да са гръбнакът на отбора, за да имаме шансове през пролетта да запазим тази позиция, на която се намираме”, завърши Балъков./БЛИЦ