Легендата на българския футбол Красимир Балъков отговори на треньора на Черноморец Димитър Димитров, който вчера обвини бившия треньор на акулите за незавидното им положение в този момент.

"Не искам да влизам с когото и да е в полемика и конфликти, но спрете да използвате името ми като оправдание за всички беди. Негативизмът, с който се говори за направеното от мен и моя екип в Бургас, вече идва в повече.

Когато един треньор подписва договор, той е наясно с отговорностите, които поема и условията, при които ще работи за срока на контракта си. Времената във футболния бизнес се менят в различните фази от развитието на един клуб и това е даденост, която трябва да се приема. Спрете да хленчите!

Затова заявявам – няма да позволя да се принизява това, което създадохме. Вярно е, не успяхме да изпълним плана си докрай, но така се развиха нещата и ние не можехме да ги променим.

Все пак този случай ми напомня много на анекдота за „Трите плика на шефа”. Когато си отворил първия плик /За всичко хвърли вината върху предшественика си/ трябва да знаеш, че идва време за втория и третия, и връщане назад няма”.

Трите плика на шефа


Нов мениджър заема ръководен пост в голяма фирма. Ден преди да стане шеф, той се запознава с досегашния си предшественик, който му казва „Ще ти помогна да навлезеш бързо в работата. Оставям ти три номерирани плика за писма в чекмеджето на бюрото. Отворяй по един всеки път, когато компанията е в криза и не знаеш какво да правиш."

Три месеца по-късно във фирмата възникнал сериозен проблем и новият шеф изведнъж се сетил за „завещанието“ на предишния директор. Отворил първия плик и вътре открил бележка: „ОБВИНИ ТОЗИ, КОЙТО Е ЗАЕМАЛ ПОСТА ПРЕДИ ТЕБ!“ Мениджърът решил да последва съвета и бурята отминала.

Половин година по-късно компанията била изправена пред сериозни проблеми с качеството на продукцията. Шефът отворил втория плик и вътре открил съвета: „РЕОРГАНИЗИРАЙ“. Веднага се заловил да изпълни препоръката и не след дълго и тази криза отшумяла.

Известно време нещата вървели по мед и масло, но, естествено, корпоративното щастие не е вечно и възниквал трети проблем. Положението било толкова сериозно, че служителите се разбунтували. Шефът мислил, чудил се пък накрая решил да отвори и последния плик. А в него пишело: „ПОДГОТВИ ТРИ ПЛИКА ЗА ПИСМА!“.