Треньорът на Литекс Красимир Балъков назова какви са притесненията му преди реванша с Лудогорец. Битката в Разград за място на 1/2-финалите за Купата на България е в сряда от 17:30 часа. Първият двубой в Ловеч завърши 0:0.

"Да се надяваме, че съдийството няма да е решаващо", каза Балъков без да знае името на рефера. Съдийският шеф Никола Джугански съобщи по-рано пред БЛИЦ, че утре сутринта ще бъде обявено кой ще надува свирката на важния сблъсък на "Лудогорец Арена".

"По принцип ние не можем да се оплачем от реферите. Но неслучайно още преди един от предишните ни мачове с Лудогорец намекнах, че наистина техните футболисти са хитри и умеят понякога да заблудят съдиите. В това се убедих и след като изгледах мача Славия - Лудогорец. Надявам се в сряда реферите да си свършат работата както трябва", коментира треньорът на Литекс на пресконференцията си в Ловеч.

Четирима основни футболисти на "оранжевите" са под въпрос за реванша. С контузии от победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив) са голмайсторът Илия Миланов, новото попълнение Пауло Регула и Бьорн Йонсен, както и Иван Горанов, който игра като ляв бек. Едва след утрешната тренировка ще стане ясно кои от тях ще попаднат в групата за двубоя в Разград.

"Сега за нас най-важното е да се възстановим напълно от мача с Локомотив. Имаме и някои ударени по-леко футболисти, но иначе сме готови и се надявам, че всички ще бъдат на линия. В такива турнирни битки и след 0:0 в първия мач трудно може да се говори за някакво предимство. Но домакинството все още е някакъв фактор в България. Няма какво да се заблуждаваме, фаворит в този сблъсък е Лудогорец и заради класата на отбора. А и щом играе на собствен терен е нормално да има леко предимство", заяви Балъков.

"Битката ще бъде тактическа в голяма степен. Но след края на мача ще видим коя тактика е сработила по-добре. Ние не се притесняваме от нищо. Ще се опитаме и да заличим онова 1:4 от мача ни през есента в Разград. Отиваме да играем здраво, да покажем това, което можем. Само Господ може да каже как ще завърши срещата. За нас във всеки мач, независимо дали е за първенството или за Купата, е необходима победа. Ако имаме шанс да отстраним шампиона, няма да го изпуснем", каза още треньорът на Литекс.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015