Селекционерът на националния отбор Красимир Балъков даде пресконференция преди квалификациите за Евро 2020 срещу Черна гора и Англия

“Ники Михайлов е авторитет в националния отбор и всяко правило си има изключения. Така беше в предишните мачове и с Николай Бодуров. Друго ме тревожи. Притеснен съм, че някои футболисти се оплакват от различни болежки. Оплаквания имат Васил Божиков, Марселиньо, Страхил Попов, а Жоро Костадинов е със счупен нос. Ако тези футболисти не са в кондиция, то може да бъдат викнати нови, които да ги заместят”, заяви Балъков.

“Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългосрочен план. Няма да променя мисленето си как да играем. Една победа няма да промени нищо. Не искам бързи резултати! Искам да дам шанс футболистите, които играят редовно през последните 6-7 години”, добави селекционерът на България.

Winbet - победата е емоция! (18+)

“Шанс за класиране на Евро 2020 имаме и то през турнира за Лигата на нациите”, допълни Краси Балъков.

Селекционерът на националния отбор коментира и решението на БФС да ограничи участието на вратари извън Европейския съюз в българското първенство.

"Това не е въпрос към мен, а към БФС и клубовете. Моето мнение е, че трябва да играят повече българи, независимо на коя позиция. По този начин можем да помогнем на футбола. Има правила и закони, които трябва да се спазват. Затова търсим съмишленици по този въпрос. Относно стратегията, която е изработена, тя е за следващите 10 години. Във всеки бизнес трябва да има такава. Необходим е бизнес план, който да е минимум за 7 години", обяви Бала.

Нашата квалификационна група за Евро 2020