Старши треньорът на Литекс Красимир Балъков смята, че причината за слабите резултати на националния отбор. Според него е нужна дългосрочна стратегия, понеже в момента „няма нужния материал”.

“Разбирам всички в този спор (б.р. - между Любо Пенев и Изпълкома). Мисля, че тази тема приключи, защото ние сме пример за младото поколение и трябва да остане така. Аз съм напълно съгласен че личното никога не трябва да излиза в публичното пространство. Във футбола, както и в живота, справедливост няма”, каза Балъков пред БНТ1.

“Темата за новия селекционер е много деликатна. Мисля, че хората от футболния съюз са си направили сметката какъв треньор трябва. Но докато не се направи една дългогодишна стратегия, както направи Франция през 1993 г. след загубата от нас... Просто не се работи правилно с юношите, защото нямаме финанси и добри специалисти. Никой не е водил разговори с мен за национален отбор. Категорично заявявам. Аз съм готов за предизвикателството, което имам с Литекс, защото работя с млад състав, имам досатъчно ангажименти. Без значение какъв ще е новият треньор - трябва да е добър специалист, който да има идеи. Нужният материал го нямаме, но когато нямаш материал, трябва да се работи с план, дългогодишен план”, добави треньорът на Литекс.