„Преди два-три месеца, когато вие, медиите, анонсирахте моето име като селекционер, това не стоеше на дневен ред – нито за мен, предполагам и за БФС”, бяха първите думи на Красимир Балъков при представянето му като селекционер на националния отбор.

„Затова футболът е велика игра, защото има много неизвестни. Искам да ви поздравя за оракулските способности, защото познахте. Но тогава аз наистина не знаех какво ще се случи.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Искам да благодаря на президента Борислав Михайлов и на БФС за голямото доверие, което ми гласуваха. Наясно съм с малкото време, което имам за европейските квалификации. Това е голямо предизвикателство за мен. Няма по-голямо нещо от това да си селекционер на националния отбор. Обещавам ви, че аз и моят отбор, стъпили здраво на добрата основа, оставена от Хубчев, ще направим всичко, за да се класираме на европейското първенство през 2020 година. Ако не се случи, идват други квалификации, когато отново ще опитаме, този път за световните финали в Катар през 2022 година”, добави Балъков.

„Представям ви и екипа, с който ще работя. Помощници: Станислав Генчев и Йончо Арсов. С вратарите ще се занимава – Калоян Чакъров. И сега ви представям един нов пост, какъвто досега не е имало в БФС и в националния отбор. Става въпрос за анализи и статистика. За това ще отговаря Иван Славов. Непознат за широката общественост, но доста важен за мен и моя щаб”, каза още Балъков. Той уточни, че най-вероятно Генчев ще му бъде помощник само в двете квалификации през юни, след което ще се върне в Търново, за да поеме Етър.

„Ще има изненади в националния отбор. Ще взема повече футболисти и ще направим по-голям лагер преди двете европейски квалификации с Чехия в Прага на 7 юни и с Косово в София на 10 юни. Ще има по-опитни, но и по-млади играчи, които притежават отличен потенциал.
НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2020 - ТУК