Селекционерът на България Красимир Балъков даде пресконференция, на която обяви още един освободен футболист преди евроквалификациите с Чехия и Косово. По-рано днес стана ясно, че от състава отпада Станислав Костов, а сега специалистът разкри, че и Камен Хаджиев е напуснал лагера на "трикольорите". 

"Ако искаме да правим промени, трябва да знаете за какво става въпрос. От утре, за наше съжаление, Костов няма да може да продължи да работи с нас. Дълго време игра на инжекции и има проблеми с адуктора. Той трябва да напусне лагера на националния отбор. Имах възможността на този лагер да повикам повече футболисти. Мое решение е да останем с 24 футболисти. Това са важни неща. Хаджиев също ще напусне лагера. Искам да ви кажа, че тези, които напускат лагера, не са по-слаби футболисти от другите. Просто съм сметнал, че трябва да остана с другите. В другите квалификационни мачове може да бъде друга групата", каза специалистът.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Моите принципи ви ги казах в публичното пространство. Искам футболистите да играят поне 70% от мачовете си, за да имат добър ритъм. Трябва им бързина, реакция и младост като на Кирил Десподов. Той е може би най-добрият млад и талантлив футболист. До момента всичко в лагера минава много добре. Има доста изненади в повиквателните. Заради концепцията, която искам да вкараме, викаме различни футболисти. Последните 15 години има изключително негативно отношение към много неща в националния отбор, което донякъде е разбираемо. Искам да променим желанието и заряда. Любителят на футбола трябва да види това", добави още националният селекционер.