Наясно сме, че Камбуров и Генков са футболистите на Локомотив, от които произтичат най-опасните ситуации и затова ще им отделим специално внимание. Това заяви мениджърът на Черноморец Красимир Балъков преди гостуването на столичните "железничари" в 29-ия кръг на "А" група тази неделя от 18:00 часа.

"Чака ни мач за престиж. Сметките показват, че трудно бихме постигнали нещо повече от петото място. Само с много късмет и две победи до края може да сме четвърти. За нас класирането не е най-важното. По-важно е да покажем, че можем да играем добре и да побеждаваме. Тазо пролет взехме малко точки навън, а следващата година ще ни трябват повече с оглед на целите ни. Затова още в София ще се опитаме да покажем друго лице и да си тръгнем с трите точки. За Локомотив мачът е един от най-важните, докато при нас напрежение няма, отборът е спокоен", добави Балъков.

На конкретен журналистически въпрос дали други отбори са предлагали на "акулите" стимули за победа над Локо (Сф), мениджърът отговори категорично, че не само за този мач, а откакто той е на кормилото на бургаския тим, подобни оферти не са били получавани.

За двубоя в неделя "акулите" са лишени единствено от услугите на контузения бразилски централен защитник Габриел Фернандо. Отборът ще пристигне в София в събота следобед и ще направи тренировка.

Балъков посочи, че изпълнителният директор на клуба Фреди Бобич е в Австрия, където опитва да промени датите за ползване на бази за лятна подготовка. Тези дни стана известно, че БФС измества старта на новото първенство в "А" група с една седмица по-рано, а черноморци вече бяха уточнили прoграмата си. /БЛИЦ