Красимир Балъков разкри, че през лятото е имало много сериозен трансферен интерес към футболисти на Черноморец, като най-настоятелни са били запитванията за Мишел Платини и Марсио Нуньо. Двамата не са част от селекцията на самия Балъков, а бяха открити и доведени в Бургас от бившия треньор на тима Димитър Димитров-Херо.
"Условията, които ни предложиха, не задоволяваха нашите изисквания. Футболистите имат такива качества, които им дават възможност да играят в отбори извън българското първенство и съответно да направим доста по-сериозни трансфери, в по-силни отбори. Ако Мишел, към когото интересът беше особено голям, продължи да играе по начина по който може и го направи в първите два кръга, той е за отбори от ранга на Щутгарт, Волфсбург, първенствата в Англия или Италия", коментира Балъков.
Краси предупреди, че е опасно да се изпада в еуфория след двете поредни победи на старта на първенството. "Предстои ни дълъг път. Да не бързаме да слагаме рибата в тигана. Важно е не това, което е минало, а това, което е пред нас. Гледаме напред и играем мач за мач", разкри стратегията си магическият плеймейкър на славната Пенева чета. Бала е доволен от енергията на момчетата му при успехите над Черно море и Локомотив (Пд).
"Дано запазим по-дълго положителната атмосфера. Времето ще покаже докъде ще стигнем. Тимът ни е нов, но се сработи бързо. Българи и чужденци се разбират отлично. Инцидентът между Платини и Ники Кръстев е забравен. Поговорката гласи, че което не те убива, те прави по-силен. След като има конфликт, а след това те двамата се прегръщат след гол, значи всичко е наред, а отборът става по-здрав и сплотен като характер", добави още Балъков. Футболисти от първия отбор на Черноморец ще подсилят дубльорите за мача им с Берое на 23 август /неделя/ на стадион "Лазур".
Треньорите Владо Стоянов и Мирослав Кралев ще имат на разположение играчите, които не са взели участие в двубоя между представителните тимове от първенството на "А" група на 21 август /петък/ в Стара Загора. С пускане в игра за дубльорите ще си връщат необходимия футболен ритъм и тримата възстановени от травми: Георги Божилов, Георги Чиликов и Дуду. Преди да приемат Берое, дубльорите на "акулите" имат днес гостуване на Локомотив /Пд/ на 19 август /сряда/ от 18 ч. За тази среща от първия състав са командировани да помагат вратарят Пламен Колев и централният защитник Георги Терзиев, който е юноша на Нафтекс и преди 10 месеца беше на проби в Нюкасъл.