Ръководството на Черноморец въведе нова система за премиране от началото на сезон 2010/2011. Мениджърът Красимир Балъков заяви на днешната си пресконференция, че футболистите ще получават бонуси само ако отборът е в челната тройка на класирането.

“Тази година ще има 6-7 отбора с амбиции за място в тройката. В това число сме и ние. Щом искаме да сме в тройката, няма значение с кого ще играем в началото на първенството. Жребият си е жребий", коментира Балъков. По програма Черноморец започва с домакинство на новака Академик, след което гостува на ЦСКА и приема Левски.

Бала заяви, че изискването на съдии от чужбина за мачовете на Черноморец се оказва невъзможно, както гласи отговорът от БФС. „Нещата са доста комплицирани, има бюрокрация. Нужно е и съгласието на противника", каза треньорът.

„Разговаряхме с доста класни нападатели, но нивото на заплащане в България не е такова, че да можем да ги привлечем. В това число е и Марек Минтал. Във времето на криза не всичко е възможно. Не може да си надскочим сянката. На 99 процента сме готови със състава. Все пак не си затваряме вратата за две позиции - плеймейкър и голмайстор. Ако се появи нещо, което си заслужава, може да вземем нов човек", допълни Балъков.

Младият американец на проби Александър Уърд няма да остане в отбора. Продължават пробите на бразилеца Жоан Салес, който обаче е получил болки в бедрения мускул. Решение за него ще се вземе най-късно до заминаването на лагера в Австрия на 14 юли. Ако той бъде привлечен, няма да има проблем с бройката на чужденците извън ЕС, защото с такъв статут е само аржентинецът Роберто Карбони, след като бразилецът Габриел Атц вече се е сдобил с португалски паспорт.

Балъков ще разполага за новия сезон с група от 26 футболисти, трима от които вратари. На Нилтон Кардосо и Венцислав Бонев е разрешено да си търсят нови отбори, но двамата имат договори с Черноморец и могат да бъдат ползвани при нужда.

„Подготовката ни е планирана така, че да влезем добре в първенството. 10 дни преди сбора на 28 юни футболистите започнаха подготовка по индивидуални програми и дойдоха в много добро състояние. Някои дори са свалили 1-1,5 кг от теглото си от края на миналия сезон. Сериозен спад в теглото има новото попълнение Дос Сантос. Той трябва да качи килограми и да достигне формата си, в която го познавам. Това е футболист, за когото се надявам, че ще ни радва много в бъдеще. Добре работят и тримата българи от новата ни селекция. Георги Андонов, Тодор Паланков и Пламен Крумов са качествени хора, професионалисти. За мен всъщност в отбора няма българи и чужденци. Не приемам спекулациите на тази тема. След време думата чужденец няма да съществува в Европа", завърши младият специалист./БЛИЦ