„Искам да благодаря на ръководството на ЦСКА 1948, че се обърна към мен. Два дни водихме доста разговори, доста неща обсъдихме“, заяви новият треньор на новака в елита Красимир Балъков при представянето си днес.

Легендата на българския футбол се появи в залата с маска на лицата, а изпълнителният директор Добрин Гьонов му подари фланелка на тима с №20. Припомняме, че именно с №20 Балъков игра на световното в Щатите, където със съотборниците си спечели бронзов медал.

„Това е нов, млад, перспективен отбор, който иска да се интегрира по най-добрия начин в елита. Този проект ме заинтересова. Има много спекулации за името ЦСКА 1948. Не искам да говоря по тази тема, така че не ме питайте. Мен ме интересува само едно – отборът да се развива. Целта е с всеки мач да играем по-добър и по-качествен футбол и да постигнем реалните ни цели. Не сме в елита само за да останем в него. Основната задача за в бъдеще е участие в УЕФА и Шампионска лига. Но това е за в бъдеще. Сега на този етап това не е реалистично. Няма защо да се заблуждаваме, но както казват хората – апетитът идва с яденето. Важното е сега да играем добре, да играем модерен, съвременен футбол, по-бърз и по-динамичен“, заяви Балъков.

„Жалко, че селекцията вече е направена и аз не съм участвал. Но това може и да е за добре. Разчитаме засега само на наличните футболисти.

Искаме да привлечем още един българин, който играе в средата на терена, но името няма да го назова (б.р. – вероятно има предвид Галин Иванов).

Ще съм доволен, ако Мартин Камбуров бие рекорда на  Петър Жеков. Той заслужава. Качествата му са ясни. Мартин е един от най-големите голмайстори в българското първенство.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Няма да разубеждавам ръководството да взимаме чужденци, защото такава е политиката на клуба от четири-пет години. Ако в следващия период няма добри резултати, може и да се помисли. Но засега само на българи ще разчитаме.

Имах план да развия детско-юношеския футбол като треньор на националния отбор, но след загубата от Англия всичко това умря. Сега ще искам да развия тази си идея в ЦСКА 1948. Целта е да привлечем хората на стадиона. Няма да стане днес за утре обаче“, откровен бе треньорът.

„В България договорите нямат значение. Моят е за три години. Не съм споменавал шампионска титла, но ако ни я дадат или си я вземем, защо не“, каза още специалистът.

„Мач срещу ЦСКА София не ме притеснява. Във футбола съм видял много неща. Уважавам всичко, което е направил ЦСКА София, работил съм с тях, уважавам ги. Ще има негативна нагласа на някои от феновете. Това е неизбежно. Но аз съм професионалист. Ако ме извикат да работя в Левски и се договоря, ще отида да работя и в Левски.

Световните медии се объркали с името на новия ми отбор. Ами значи се прави реклама на ЦСКА. Аз съм го казвал – като малък бях от ЦСКА. Надявам се някой ден да стане някакво обединение. Но всичко зависи от феновете“, завърши Балъков.