Наставникът на Литекс Красимир Балъков заяви след домакинската загуба с 0:1 от ЦСКА, че проблемът на неговия отбор е в реализирането на попадения.

„Здрав двубой, за жалост късметът отново не беше на наша страна, след рикошет ни вкараха гол. Диктувахме ритъма на игра, имахме и създадени голови положения. Проблемът ни е отпред, където трябва много бързо да коригираме всички неща. Без да вкараме няма как да бием“, започна Балъков.

"Всеки мач създаваме положения, но последните два мача не можем да ги реализираме. Трябва да говорим с момчетата и през следващия мач поне едно да влезе. Променихме малко стратегията с влизането на Ваюши, той има поглед и идеи. Искахме да разчупим концепцията. Получиха се нещата, но след като ти отбележат гол и тръгнеш да гониш дивото е много тежко“, обясни още Балъков.

“Е, ако бях на терена, ако бях футболист, щях да кажа. Сега съм треньор и не мога да вкарам гол. Трябва да са по-ангажирани, когато тренират. От представянето отново съм доволен, даже по-добре се представихме, отколокото срещу унгарците. Контролирахме мача с малки изключения, но по принцип играхме добре и за втори път късметът се обърна срещу нас. Рикушет след посредствен удар и гол. Не мога да гадая дали ще се превърне в закономерност. Работим да го променим. Днес отново не се получи. Много е тежко да изясняваме деликатни ситуации. Няма чужденци или българи. Основните млади играчи – те са на европейското първенство", каза още героят от САЩ`94.

"Не е проблемът дали младите играят или не играят. Проблемът е в целия отбор. Във футбола, когато не вкарваш, трябва да си търпелив и да се опитваш да се отпушиш. Не виждам друг проблем – играем модерен, динамичен, хубав футбол, хората ни харесват", добави Балъков.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите