Наставникът на Литекс Красимир Балъков заяви, че "оранжевите" и "Левски" са си разделили по едно полувреме в днешното дерби от 17-ия кръг на "А" група, което завърши 2:2.

„Мисля, че си разделихме по едно полувреме с "Левски". Първото беше за "Левски". По-точно психологията във футбола се доказа. Особено като играеш със страх и се притесняваш. "Левски" нямаше какво да губи, вкара гол и през цялото първо полувреме ние не можахме да се намерим“, коментира Балъков.

„Мисля, че през второто полувреме повече ние контролирахме нещата на терена. Имахме добро държание на топката. Търсехме постепенни атаки и контраатаки. Ако не можеш да контролираш мача като цяло, въпреки че вкарваш гол, трябва да променяш нещо. В началото схемата беше 4-4-2 с Асприля изнесен отпред, което ни даде предимство. След като ни притиснаха "Левски" ни трябваше още един играч в средата на терена“, каза Балъков.

„За нас всеки мач е финал. Днес беше финал, с Черно море беше финал. Със Славия ни чака много тежък мач у дома и трябва да се сборим за трите точки“, добави треньорът на Литекс.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите