Треньорът на новака в efbet Лига ЦСКА 1948 Красимир Балъков поднесе извинение на феновете на тима по повод изказването му преди финала за Купата на България. Легендата пожела успех на ЦСКА от стадион "Българска армия", с което си навлече гнева на част от запалянковците. 

Публикуваме изявлението на Балъков: 

"Със следващото изявление искам да се обърна към всички, които разтълкуваха прибързано думите ми, изречени пред Канал 3 на 30 юни след пресконференцията на ЦСКА и ден преди финала за Купата на България. Също така искам да поднеса извинението си към всички привърженици, ако съм бил разбран погрешно.

Темата с двата клуба, носещи името ЦСКА, е деликатна. Всеки „червен“ фен, страдал и радвал се с любимия си отбор, има право на своя гледна точка. В моята представа ЦСКА е много повече от клуб. ЦСКА е на феновете. И тук не говоря нито за ЦСКА 1948, нито за ЦСКА – София, а като цяло. ЦСКА е идеология, страст, обич за много запалянковци. Аз съм последният човек, който може и иска да дава оценки, или да убеждава хората в какво да вярват и кой от двата клуба да подкрепят.

Като професионалист, аз уважавам всички, които работят в българския футбол. Винаги съм искал да запазя добрия тон и това няма да се промени. Избрах развитието ми да продължи в ЦСКА 1948, защото виждам огромен потенциал в клуба и отбора. Вярвам, че мога да помогна с опита и знанията си, за да се изкачим заедно на следващото ниво. Единствената ми амбиция сега е да работя тук, да защитавам интересите на клуба, да му помагам да върви напред. Да печелим симпатии от феновете не с приказки, а с поведението си на терена и извън него.

Бих искал да отбележа също така, че аз и клубът не толерираме търсене на сензация на мой гръб или на гърба на марката ЦСКА. 
Интервюто ми включваше и други твърдения и коментари, включително и конкретно по темата, заради която бе организирана пресконференцията. Върху тях обаче не се акцентира.

Вярвам, че името ми и това на ЦСКА заслужават много повече от просто сензация. Защото винаги съм се старал да работя със сърце за българския футбол и най-вече за българския фен.

Можете да бъдете сигурни, че в моята работа като старши треньор на отбора ще продължавам да влагам сърце и че категорично желая само най-доброто за ЦСКА".

С уважение,

Красимир Балъков