Треньорът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков говори пред медиите преди утрешната евроквалификация. Наставникът на нашите разкри, че се надява да спрем динамиката в играта на съперника и призна, че не се чувства добре от факта, че вече десет мача тимът ни е без победа.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“След последната тренировка ще избистрим състава. Ще има промени при всички положения. Англичаните са един от най-силните отбори в света, но всеки има слаби места. Трябва да им спрем динамиката им и да се възползваме от нашата. Възможно е да използваме Десподов, но и други хора също. Не се чувствам добре, че толкова много мачове нямаме победа, но това няма значение как се чувствам аз. Ние се готвим за март месец, когато ще са плейофите през Лигата на Нациите.

Балъков отказа да коментира нашироко опасенията на англичаните за расистки проблеми по време на утрешния двубой и каза, че предпочита да се съсредоточи върху спортно-техническите аспекти на срещата.

“В българското първенство няма проблем с расизма. Има много чернокожи играчи, които играят в първенството и не мисля, че има повече расизъм, от този в Англия. Това е деликатна тема и искам да се съсредоточим върху футбола, а не да засягаме тези неща. В Англия може да се чуват подобни викове по стадионите, но при нас това го няма. Това нещо не се случва често у нас и се надявам всички да загърбим тази тема и да играем футбол. Трябва да спазваме правилата на УЕФА и да няма инциденти”, каза Балъков.

Нашата квалификационна група за Евро 2020