Националният селекционер Красимир Балъков бе част от ветераните на България, които се изправиха в контролна среща срещу тези на Турция. Срещата в Кърджали завърши 2:2. 

"Ще съм много доволен, ако не ми задавате въпроси за националния отбор. След една седмица ще има достатъчно информация за националния отбор. Работим по една концепция, която се коментира от дълго време. Скоро ще ви се покаже какво искаме да променим в българския футбол. Надявам се да имаме и съмишленици. Мисля, че ще бъде нещо различно и добро, което ще помогне на българския футбол.

Когато дълго време няма успех, човек трябва да има оптимизъм и да има съмишленици. Първият лагер, който имах с Чехия и Косово, бях взел двама-трима млади футболисти.

Младите футболисти в момента трябва да си играят в младежкия национален отбор, за да може този отбор да постигне някакъв успех. Оставил съм всички младежки национали, които могат да бъдат в младежкия национален отбор. За тях ще бъде добре, ако успеят да се класират на Европейско", заяви Балъков пред "Спортал".