Треньорът на Литекс Красимир Балъков похвали футболистите си за силния мач в Унгария, след който обаче "оранжевите" отпаднаха от Лига Европа. Ловчанлии спечелиха с 2:1 на реванша срещу Дьошдьор, постигайки пълен обрат, но един гол не им стигна да сторят чудото. Както е известно, Литекс падна с 0:2 в първата среща и след общ резултат 2:3 се сбогува с евротурнирите. Балъков отчете, че съдията се е уплашил и не е посмял да даде втора дузпа на отбора му в края на срещата, както и даде обяснение за изгонването му в добавеното време.
 
"Жалко, че не можахме да продължим, особено след показаното през второто полувреме. Такъв Литекс искам да виждам. След двете загуби и нещастните моменти, които преживяхме, свалям шапка на футболистите. Успяха да съберат сили и да се вдигнат. Тази вечер 90 минути диктувахме играта, смазахме противника. Не мога да не съм доволен, въпреки че отпаднахме", коментира Балъков след реванша в Унгария.

"Съдията изпусна мача накрая, уплаши се. Трябваше да ни даде втора дузпа. Не знам защо не го направи, въпреки че имаше основание. Знаете, че аз никога не говоря за съдите. Жалко за нас, защото заслужавахме да продължим", продължи спецът пред пратеника на "Гонг" в Унгария.

"Най-голямата ни грешка беше наивната игра след 0:1 в първия мач у дома. Тогава получихме гола и позволихме в края да ни вкарат и втори", каза Бала, след което говори за изгонването си - "Съдията нито съм го обидил, нито съм го наругал. Просто влязох, за да подам по-бързо топката на домакините, за да подновят играта. Реферът може би си е помислил, че искам да вляза да играя и се уплаши."

"Целите на Литекс винаги са едни и същи. За мен е важно отборът да расте и да прави това, което искам. Видяхме, че когато вярват в себе си, когато спазват тактическите възможности, нещата се получават. Можехме да продължим, но малко не ни достигна. Не мога да поставя висока оценка, след като сме отпаднали. Но отпадаме с вдигнати глави", завърши героят от САЩ`94.

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите