Настоящият мениджър на Черноморец Красимир Балъков получи поредното си признание. Авторитетният “Евроспорт” включи магическия халф в класация. Бала е номиниран сред играчи, които спорят за място в идеален отбор от легенди, участвали на световни първенства. Съперници на българина са играли на същия пост – Боби Чарлтън, Сократес, Матеус, Йохан Неескенс и Ян Кулеманс.

До момента на първо място сред претендентите за централното място в халфовата линия е легендарният Боби Чарлтън. За него са гласували 39% или 2216 човека. Втори е Лотар Матеус с 30% и 1718 гласа, трети е Сократес 20% (1113 гласа), на четвърто място е Балъков с 6% (319 гласа), пети е Йохан Неескенс – 4% (241 гласа) и на последно място е Ян Кулеманс – 1% (58 гласа).

Ето как “Евроспорт” припомня за участника на две световни първенства Красимир Балъков.
“Един от най-големите български футболисти, който намира място сред легендарните халфове на световните първенства. След като не успя да спечели нито един мач на пет поредни турнира, всички очакваха от България да се провали за пореден път и в САЩ през 1994 година. След 0:3 от Нигерия българите очакваха най-лошото. Въпреки това се получи една от най-големите изненади на световни първенства. Балъков и компания победиха последователно Аржентина, Мексико и Германия на Матеус по пътя си към полуфиналите.

Страхотните му умения, кадифения му пас, това е незабравимо. Балъков попадна в Идеалния отбор на САЩ`94 и заедно с Христо Стоичков направиха приказен турнир за българите.” 

Вече са ясни някои от постовете
Вратар:
Лев Яшин
Защитници: Кафу, Боби Мур, Франц Бекенбауер, Роберто Карлуш
Халфове: Гаринча (отдясно), Йохан Кройф (отляво)