Старши треньорът на Черноморец Красимир Балъков даде пресконференция преди гостуването на Черно море в понеделник. Той говори за скандала с Траян Дянкоя и Николай Кръстев, който вчера бяха пратени да тренират с дубъла и потвърди новината на БЛИЦ, че са освободени заради непрестанни игри на карти.
  
„Траян и Николай не са изгонени, а наказани. Те заслужават нужното уважение и имената им не бива да се очернят. Дали са много на клуба като професионалисти. На мен ми е най-тежко да отстраня капитаните, но съм принуден да го направя. Решението е плод на нашата футболна философия, според която с реда, дисциплината и йерархията компромиси няма да правим”, заяви мениджърът.
 
Стана ясно, че договорите на Дянков и Кръстев изтичат след края на сезона, но това няма връзка с отстраняването им.  „След мача със Славия забраних всякакви игри в автобуса на връщане, но двамата не са се съобразили с това и са играли на карти. Играли са и други, но отстранявам тях двамата, защото са важни фигури. Капитани са, избрани са да водят отбора, а вместо да защитят общия клубен интерес, са се повлекли по нещо друго. По отношение на реда, дисциплината и йерархията компромиси няма да има”, коментира още Балъков./БЛИЦ