Бившият наставник на Черноморец (Бургас) Красимир Балъков лично е съдействал за назначаването на Илия Груев за помощник на на националния селекционер Лотар Матеус. Както е известно Груев бе асистент на Балъков, докато той водеше "акулите" през есенния полусезон.

Близките отношения между двамата е накарало Краси Балъков лично да се обади на Лотар Матеус и да го убеди, че точно Груев може да допринесе най-много с работата си в националния отбор.

В същото време пред Матеус е имало още доста варианти за избор асистент. Едни членове на Изпълкома от БФС са го убеждавали да вземе Даниел Боримиров, а други горещо са му препоръчвали Мариян Христов.

Днес Илия Груев ще бъде официално представен като асистент на Лотар Матеус след тренировката на националния отбор тази сутрин. Юношата на "Левски" излезе с отбора на първото занимание на тима ни в Анталия, където утре ще се играе приятелската среща с Естония. След края на заниманието е предвидена съвместна пресконференция на селекционера Матеус и новия му помощник Груев. /БЛИЦ