Закъсалият във "В" група Локомотив (Горна Оряховица) стяга здрава селекция за пролетния полусезон, съобщава sport-vt.com. “Железничарите” завършиха непосредствено над чертата на изпадащите – десети от 12 отбора, като имат за цяла есен само 1 победа и 3 ремита.

Горнооряховското Локо обаче ще опита да се закрепи с привличането на ред познати в професионалния футбол имена, предимно бивши играчи на Етър.

Безспорно трансферен удар може да се окаже привличането на тарана Тихомир Кънев, който бе в Светкавица, а преди два сезона бе голмайстор на втора дивизия с виолетовия екип. Разговори се водят и с Антоний Балъков. Племенникът на Красимир Балъков за последно бе в Италия.

Засега сигурно е завръщането на опитния халф Димитър Димитров-Херо, който изкара няколко месеца в аматьорските групи на Германия. Клубът ще се опита да възроди кариерата и на неговия брат – нападателя Венци Димитров. През последните няколко години той бе на гурбет в Испания и не е играл организиран футбол.

В напреднала фаза са разговорите с бившия вратар на Дунав (Русе) Александър Димов – Пантерата. Неговата кариера тръгна от Горна Оряховица, след което пази за отборите на Бенковски (Бяла) и Дунав. Голяма е вероятността спортният директор на “железничарите” Бончо Генчев да събере в Локомотив (ГО) и своите синове Явор и Любомир, които за последно бяха в Любимец. БЛИЦ вече ви съобщи за раздялата им с клуба от южния град.

Подготовката на Локо (ГО) стартира на 21 януари, когато старши треньорът Димитър Печикамъков събира играчите за първа тренировка.