Треньорът на Литекс Красимир Балъков поздрави футболистите си за добрата игра и постигнатата победа с 3:0 над "Левски". Героят от САЩ`94 обяви след мача от 6-ия кръг на "А" група, че ще се извини на главния съдия. В края на срещата Страхил Попов получи червен картон за груба проява срещу Луис Педро, а Бала реагира бурно срещу Георги Йорданов.

"Искам да се извиня в публичното пространство на главния съдия, защото погледнах после на видеото и видях, че Страхил реагира на този фаул. Бях емоционален, ще му се извиня и лично на съдията“, каза в ефира на "Диема" Красимир Балъков.

„Първото полувреме премина без забележки от моя страна, хвърлихме много сили. Успяхме да поведем с 2:0. Второто пак го започнахме добре, но все пак играем срещу "Левски", които спечелиха малко средата на терена и играхме вече на контраатака. Не съм давал указания да се прибираме. Стремим се да играем офанзивно, но се измориха футболистите, а и "Левски" заигра по-добре, трябваше да се браним по-добре, трябваше да използваме контрааатаките", коментира спецът.

„Радвам се, че статистиката го показва, защото това е третата ми победа над "Левски" (б.р. - като треньор на Черноморец Бала има 2 успеха и 1 равенство срещу "сините"). Тренираме всяка седмица с цел да побеждаваме – целим се в от 1-о до 3-о място и отборът започна да прилича на колектив. Ние сме 25-26 човека, доволен съм от крачките, които правим. Когато младите футболисти имат желание и качество, винаги има резултат", добави Балъков.