Треньорът на Литекс Красимир Балъков коментира успеха над Славия в контрола с 2:0. Това бе последната проверка за ловчанлии преди мача от първия квалификационен кръг срещу Верис (Молдова) на 3 юли.

“Доволен съм от волята, която показаха футболистите. Още сме в подготовка, ако няма воля, ще замине всичко. Доволен съм от волята на футболистите. Още сме в подготвителен период, допускат се и леки грешки. Имаме още неща да доизчистваме, вкарахме голове, но и доста изпуснахме", коментира Балъков.

"Когато резултатът е позитивен, знаете, че не се пипа защитата. Исках да ги оставя, за да се натоварят максимално. Играчите си свършиха работата, това е последен мач преди мача в Молдова. Отборът трябва да играе така както искам. Важно е, играчите да преливат добре от фаза атака в защита, и обратно от защита в атака. Ако си вършим работата, смятам, че ще се представим добре”, заяви още специалистът.

“Доволен съм от новите попълнения. Джордан не е в оптимална форма, но това е, защото не беше с нас в последните дни. Косоко се включва много добре, Менди е добър футболист и изключителен човек. Той обаче се изявява доста емоционално по време на играта, което не ми харесва, но си поговорихме с него", каза бившият плеймейкър.

На въпрос, на колко процента Литекс е готов за първия мач в Лига Европа, Балъков отговори: “Изобщо не сме готови, като подготовка или стил на игра. Много време ще ми трябва, за да видя отбора така, както искам да го видя. Важното обаче е, че момчетата дават всичко от себе си, това ме радва. Това е най-важното, основата, другото е много работа."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка