Треньорът на Литекс Красимир Балъков съжали за пропуснатия шанс за победа над Марек след 0:0 на „Бончук”.

„Абсолютно загубихме две точки на фона на 90-те минути. Знаехме, че ни чака много тежък мач, след два мача срещу Лудогорец е много трудно да се настроиш за такава игра. Първото полувреме беше по-слабо за нас, второто играхме на една врата почти. Мисля, че заслужавахме да вземем три точки, но във футбола е така, като не вкарваш голове, не печелиш. Днес нямахме късмет”, коментира Балъков.

„Ние сме единственият отбор, който 5 мача подред почти английски седмици ще играем. Не е нормално, но на фона на програмата няма какво да направим. Футболистите трябва да са по-големи професионалисти извън терена, за да сме по-свежи. Нека да минат последните срещи от тоя първи сезон. Като видим на кое място се класираме, тогава ще мислим. Първата цел да влезем в шестицата я постигнахме, сега продължаваме усилено да работим по другата цел – да участваме в Лига Европа”, продължи легендарният халф.

„Тежко се играе на такива условия. Теренът що-годе за времето беше добър, но той като цяло не е качествен и единият отбор само се брани. Изключително тежко, но ако бяхме малко по-концентрирани можеше да отбележим гол. Ние имаме различни типове футболисти в средата на терена, съобразяваме се и в климатичните условия. Когато трябва повече да се борим, избираме някои от футболистите ни, които могат по-добре да го правят. Нека се оправи времето и конкуренцията ще реши кой трябва да играе и кой не”, каза още треньорът на Литекс.

„Два жълти картона срещу Асприля, явно го целят и нарочно търсят да го умерят, което не е феърплей. Но така е във футбола и той трябва да го знае. Асприля беше активен, проби няколко пъти в една сгъстена защита, което е много тежко. Отборът на Марек изцяло разчиташе на контраатака, затова вкарах и Пауло Регула, и Кирил Десподов, за да имаме по-свежи офанзивни футболисти”, завърши Балъков.

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015