Халфът на Ботев Лъчезар Балтанов бе награден за най-добър футболист в "А" група за 21-и кръг. Полузащитникът на "канарчетата" вкара единственото попадение при успеха с 1:0 над Локомотив в градското дерби.

"Дисциплината и ранния гол бяха решаващи за победата ни. В 2 кръга от есенния полусезон записахме една загуба и едно равенство срещу Локо, така че спечелените три точки миналата събота вдъхват самоувереност преди двубоя срещу Пирин тази седмица. Надявам се да се поздравим с победа", сподели Балтанов.

Той добави, че пред отбора не е поставена конкретна цел от ръководството, но нагласата на всички е да се изкачат колкото е възможно по-напред в крайното класиране.

Лъчезар Балтанов призна, че се старае много на терена и се надява да получи някой ден повиквателна от старши треньора на националния отбор Ивайло Петев. А мечтата на халфа за работа в чужбина е свързана с английския футбол. Фен е на Манчестър Юнайтед и съжалява, че "червените дяволи" сега не играят в Шампионската лига.

"Титлата не е решена. Стават интересни мачове. Могат да станат изненади постоянно. Нека, който е по добрият отбор стане шампион", заяви Балтанов.