Кметът на Банско Александър Краваров заяви, че от следващата година курортът ще има условия, отговарящи за “А” група, пише Е-79.com. Градоначалникът разкри, че са приключили преговорите с белгийско-американска фирма, която иска да строи шест терена. От тях два ще бъдат с осветление и трибуни, а останалите - тренировъчни. Работата по този проект започва веднага след Великденските празници.
 
Александър Краваров допълни, че до края на 2012 г. ще бъдат готови три терена, а останалите ще бъдат завършени през 2013-а. Идеята е в Банско да се изгради футболен интернат, който да подготви 100-200 деца и тогава вече да се мисли за “А” група. Макар сегашните цели на футболния клуб от Банско да не са свързани с класиране в елита, кметът е категоричен, че отборът ще продължи да играе спортсменски.
 
Краваров днес бе на среща с треньора Воин Войнов и футболистите, за да им вдъхне кураж преди голямото дерби на 24-ия кръг в Западната “Б” група срещу “Ботев” (Враца). Мачът на стадион “Свети Петър” е утре от 17:00 часа. От групата на банскалии отново аут е Цветан Павлов. Извън състава е и Васил Туджаров, който също е с травма./БЛИЦ