Банско има за цел да се класира в челната тройка на „Б” група и няма да влиза в никакви схеми, обяви изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов. С това той практически неутрализира ширещата се от няколко дни информация, че "козлите" ще спасяват съседите от Пирин (Разлог) в днешния мач помежду им. Мачове като тези са с особен заряд и винаги има нещо специално в тях.

"Готови сме за истински мач, в който ще се борим за победата докрай, за да реализираме поставените ни цели. Вярвам, че двата отбора ще оправдаем определението за дерби. Живеем в свободна страна и всеки може да говори каквото си иска, та даже и свободни съчинения, но не и че нашият отбор ще влиза в някакви договорки. Не сме влизали и не смятаме да влизаме в някакви задкулисни игри", коментира пред "Струма" клубният началник.

За срещата, която започва днес от 18:00 часа, треньорът на гостите ще може да разчита на всички свои налични кадри, с изключение на вратаря Александър Стоянов. Футболистът се контузи по време на тренировка преди две седмици и оттогава е извън игра. След обстойния медицински преглед, на който бе подложен младият вратар, лекарите дават малка надежда той отново да бъде на линия до финала на шампионата. В негово отсъствие ръкавиците отново ще сложи треньорът на вратарите Иван Христов, който ще бъде резерва на Веселин Ганев. През есента двата тима завършиха 1:1.

Спечелването на 3 точки е жизненоважно за "Пирин" (Разлог), който би си осигурил по-голямо спокойствие в борбата за оцеляване, увеличавайки разликата с опасната зона на 5 точки.