Банско победи с 3:1 Светкавица в среща от първия кръг в турнира за Купата на България. Така тимът от зимния курорт продължава на 1/16-финалите, където се включват и отборите от "А" група.

Домакините губеха до полувремето с 0:1, но обърнаха резултата със силно второ полувреме. В 43-ата минута Никола Николов откри за гостите от Търговище, като се възползва от лошо отбита от Аршинков топка.

След почивката домакините вдигнаха оборотите и след като Кирил Михайлов, Цветан Павлов и Георги Калайджиев не успяха да вкарат, в 75-ата минута това стори защитникът Георги Николов. Той се възползва по най-добрия начин от центриране на Калайджиев от корнер и направи 1:1.

В 86-ата минута Кирил Михайлов остана сам срещу вратаря Рашков и не сбърка. В третата минута на допълнителното време Вайс Кьосов оформи крайното 3:1.

Гостите от Търговище се явиха за мача на стадион "Свети Петър" само с 13 играчи. Така резервите бяха само две. На Светкавица се наложи да доиграе мача с 10 човека, след като Русев се контузи две минути преди края и нямаше кой да го замени. /БЛИЦ