Доста труд и енергия изразходва изпълнителният директор на ПФК Банско Красимир Горанов, за да се увери наистина как е действал главният съдия на мача срещу конкурента за влизане в "А" група Светкавица Адриан Петров. Двубоят в Търговище завърши 2:0 за домакините, а от зимния курорт разкриха, че техни футболисти са получавали обаждания от съперника, който искал предварително да уреди нещата.

"За първи път ще подадем жалба срещу съдийство", каза Красимир Горанов.

"Каква ли ще е ползата за нас, освен да загубим таксата от 500 лева и евентуално наказание на главния арбитър на мача срещу Светкавица. Резултатът обаче си остава същият. Изгледах няколко пъти видеозаписа на футболната среща с футболни специалисти и дългогодишни арбитри. Всички са на мнение, че Адриан Петров е търсил начин да подари трите точки на Светкавица, но го е свършил много глупаво и явно. При отсъждане на дузпата в наша вреда дори няма съприкосновение между нашия централен защитник Георги Ангелов и техния нападател Вълчев. Явно дузпата в полза на домакините е дадена за неправилно кашляне или дишане от страна на нашия футболист. В същия момент в 36-ата минута има явна дузпа в наша полза, но тогава нямаше кой да посочи бялата точка за нас", продължи пред БТА афектираният шеф на Банско.

"Искам да знае спортната общественост в България по какъв начин е тръгнал отборът на Светкавица да влиза в "А" група. През седмицата е имало обаждане от тяхна страна до наши футболисти, за да ги завербуват и продадат мача. Двама проявиха смелост и мъжество и дойдоха и ме информираха как е станало всичко. След като се е стигнало до отказ от страна на нашите футболисти, господата са тръгнали да оправят нещата с главния съдия и успяха. Възможно е да има във всичко това забъркани хора отгоре, след като определиха Адриан Петров за главен съдия, който досега е свирил повече във "В" група и неговите ръководства са осеяни със скандали там. Редно беше Съдийската комисия на БФС на този отговорен мач да определи авторитетен, безпристрастен и можещ футболен арбитър, който да остави футболистите на двата отбора да покажат на какво са способни. Отразих в протокола на неделния мач, че ще подадем жалба срещу съдийството. От отбори като Светкавица (Търговище) нивото на футбола в "А" група няма да се покачи. Всички знаят какво бяха преди 2 години в майсторската група. Искам да заявя на моя колега Емил Собаджиев от Светкавица да не прави оценки, след като не познава хората, работещи в ПФК Банско. Аз имам над 300 мача в "А" група и съм игра не къде да е, а в ЦСКА, обличал съм и национална фланелка, а г-н Собаджиев сигурно не се е и събличал по екип. Господине, мачът беше равностоен и всеки друг резултат освен 0:0 не беше реален. С нефутболни средства - хващане на противникови състезатели и футболни съдии, не ви очаква добро бъдеще", добави Красимир Горанов.