Банско дръпна с три точки в челото на класирането на Западната „Б” група, след като в мач от 13 кръг се наложи с 2:0 над прекия си конкурент за промоция в елита Видима Раковски.

След равностойто първо полувреме домакините откриха резултата в 55-ата минута с попадение на Веселин Стойков. Интригата в срещата бе убита шест минути преди края, когато Борис Борисов си заби автогол, когато с глава прати топката в собствената си врата след центриране на Петьо Динков от фаул.

Видима Раковски завърши мача с човек по-малко, след като Гюлеметов получи втори жълт картон в последната минута на добавеното време. С тази победа Банско вече има 29 точки, с три повече от Академик (София) и шест пред Видима Раковски.

„Изпуснахме много положения през второто полувреме и бяхме наказани в края на мача. При 0:1 мачът не бе свършил, но нелепият автогол реши срещата. Късметът беше на страната на Банско. До края на шампионата има много мачове, нищо не е решено”, заяви треньорът на тима от Севлиево Димитър Тодоров.

„Доволен съм от начина по който проведохме мача. Доволен съм от играчите си, въпреки липсата на шанс през първото полувреме успяхме да спечелим мача. След като поведохме се отвориха пространства и се възползвахме от шансовете си. Рано е да говорим за „А” група, но имаме добра основа,” обяви наставникът на Банско Красимир Манолов./БЛИЦ