Втородивизионният Банско победи с 4:1 Пирин в контролна среща, състояла се на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Два гола за гостите вкара Сергей Георгиев, който е играл в един от филиалите на Реал (Мадрид) - Каняс. Талантът в момента кара проби в тима от планинския град. Другите два гола за Банско вкараха Георги Калайджиев и Петьо Динков. Единственото попадение за домакините реализира дошлият на проби Антонио Хаджииванов.

Наставникът на Банско Войн Войнов изпробва още един футболист – бившият халф на Вихрен Антонио Ласков. Едно полувреме за Пирин изигра и вторият капитан на отбора от времето, преди тимът да се раздели с професионалния си лиценз - Радослав Митревски. Той разтрогна тази есен преждевременно договора си с Видима-Раковски.

Пирин, който играе в областната група на Благоевград, имаше само едно чисто положение през първото полувреме, като то се откри пред друг на проби в отбора - Петър Карачоров в 5-ата минута, но ударът му излезе в страни от вратата. В 23-ата Сергей Георгиев се отчете с голов пас към Антонио Ласков, стражът на домакините Георги Богданов обаче изби удара му, пише е-79. Малко по-късно Вайс Кьосов намери пред наказателното поле Сергей Георгиев, който без подготовка откри резултата с красиво попадение.

Банско удвои преднината си през второто полувреме, когато в 59-ата минута Георги Калайджиев с глава засече центриране отдясно за 2:0. В 61-ата Петьо Динков с удар от воле направи резултата класически. Четири минути по-късно Ради Михов напредна по лявото крило, центрира в наказателното поле на гостите и там Антонио Хаджииванов плонжира и с глава вкара почетното попадение за домакините. Крайното 4:1 оформи Сергей Георгиев в 72-ата минута, когато получи топката на точката за изпълнение на дузпи и не сбърка, разписвайки се за втори път в мача.

Двубоят за Банско пропуснаха вратарят Тодор Кючуков, Димитър Крушовски, Слави Шопов, Павел Петков и Самир Аяс, който е на проби в Славия. Веднага след контролата Войн Войнов пусна футболистите си във ваканция, докато на Пирин предстои още един мач от първенството в неделя в Симитли - срещу тима на село Полето.