Настроението в Банско е приповдигнато, след като тимът победи като гост Спартак (Варна) с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на "Б" група. Това е трети мач без загуба тази пролет за тима от планинския курорт, който направи сериозна заявка за атака на челото. Банско има 32 точки в актива си, като с повече са единствено Нефтохимик и "Раковски" - с по 35. Именно сателитът на "Ботев" (Пловдив) е следващият съперник на банскалии, които нямат търпение  да идва неделя, когато ще бъде срещата на стадион "Свети Петър".

Изпълнителният директор на клуба Красимир Горанов остана много доволен от победата. „Спечелихме изключително важна победа срещу отбор с традиции. От мач на мач играем все по-добре. Вътрешната конкуренцията в отбора вече е по-голяма. Срещу Спартак (Варна) много силен мач направи Калоян Стоянов, но конкуренти за неговия пост са Мартин Станкев и Веселин Стойков. Мисля, че мачът с „Раковски“ и след това този със Светкавица са най-важните за нас тази пролет“, коментира пред е-79 клубният шеф.

В неделя от 17:00 часа Банско приема „Раковски“ в своеобразното дерби между третия и втория в „Б“ група. Това ще бъде и първият мач на отбора на стадион „Свети Петър“ от близо месец насам заради паузата в шампионата. Горанов не скри, че очаква много голям интерес към мача и победната серия на отбора да продължи.