След учебната игра, която бе проведена в изминалата събота преди обяд на стадион "Свети Петър", старши треньорът на мъжкия отбор на Банско Йордан Самоковлийски пусна в активна почивка наличните си футболисти. Веднага след това бе обявено, че първото занимание за настоящата седмица ще бъде в понеделник, 1 юли, от 10 часа на терена на стадион "Свети Петър".

През седмицата наставникът на тима от курортния град ще даде шанс на възпитаниците си в два контролни мача. Първият от тях е на 3 юли, сряда, от 18 часа срещу елитния Берое, носител на купата на България, в град Смолян. Втората контролна среща ще бъде на 5 юли, петък, срещу елитния Черно море от 10 часа на терена на стадион “Свети Петър”.

Руслан Иванов и Юлиян Попев казаха "да" в последните си разговори с изпълнителния директор на Банско Красимир Горанов, разбраха се по всички въпроси и ще носят фланелката на мъжкия отбор още една година. Все още няма пълна яснота около голмайстора на "Б" група и на Банско Благой Наков. Най-късно в понеделник ще се знае дали петричкият топфутболист ще остане в отбора на Банско или ще приеме оферта от друг клуб от страната.