Банско привлече бившия полузащитник на ЦСКА Йордан Юруков. Той ще бъде на линия за контролния мач в сряда от 10:30 часа на стадион "Свети Петър" срещу отбора на македонския Академия-Горан Пандев. Очакванията към Юруков са големи и в Банско се надяват заедно с Цветан Варсанов, Любо Витанов и Георги Фикиин да бъдат истинско торнадо срещу защитите на противниковите отбори още през есенния дял на настоящото първенство на Б група.

"Търсим още двама класни футболисти - защитник и нападател, и да станем това, което желае треньорския щаб и ръководството на клуба. В момента провеждаме едноразови занимания и през настоящата седмица ще натоварим наличните футболисти в две контролни срещи. До края на седмицата ще освободим още няколко футболисти и при това положение селекцията ще приключи" каза помощник треньорът на отбора Иван Топузов.

Новопривлеченият футболист Йордан Юруков е роден на 02.10.1983 година в Разлог. Той е юноша на Локомотив 101. Играл е в отборите на Македонска слава, Пирин-1922, ЦСКА, Черно море, Славия, Миньор, Локомотив (Пловдив), Пирин (Разлог). Носител е на купата на България с фланелката на ЦСКА през 2006 година.