Опитният играч на Левски Седрик Бардон остана разочарован от играта си срещу Виляреал (0:2). 33-годишният французин даде интервю за БЛИЦ след загубата  от "жълтата подводница".

- Седрик, как се чувстваш след петата поредна загуба в Лига Европа?
- Не мисля, че има за какво да съжаляваме. Представихме се добре, но просто не се получи. Имаме много млади футболисти и тези мачове в Европа са полезни за тяхното бъдеще. Опитът в един такъв двубой се равнява на може би 15 срещи от първенството. Така че всеки, който е взел участие в срещите от Лига Европа, може да се радва само на положителни неща.

- Срещу Виляреал си партнира в средата на терена със Саша Симонович. С него ли ти е по-добре или с Георги Сърмов?
- Не съм доволен единствено от моето представяне, иначе Саша се справи много добре. Той е отличен футболист. Може би имаше и малко умора в нас, но не трябва да се оправдаваме. Сега се стремим да се възстановим по най-бързия начин и да се представим възможно най-добре в оставащите мачове до края на полусезона.

- Защо отново не успяхте да отбележите гол? Вече в 5 мача от групата в Лига Европа не можете да разпечатате противниковата врата.
- Да, така е, до момента не успяхме. Но се надявам в последния мач срещу Лацио да отбележим гол. Срещу Виляреал видяхте, че нямахме много положения, но в предишните създадохме доста възможности за отбелязване и наистина е жалко, че не вкарахме. Може би е наш проблем, че не отправяме повече удари от далеч.

- Ти защо не обстрелва вратата на Виляреал?
- Не ми се отдаде такава възможност, въпреки че много исках да го сторя.

- Видя ли се след мача със сънародника си Робер Пирес?
- Да, говорихме. Познавам се много добре с Робер Пирес. Не сме играли в един отбор, но се сприятелихме покрай мачовете, в които сме се изправяли един срещу друг във Франция. Дори сега си разменихме фланелките. Познавам се и със защитника Фабрисио Фуентес. Бяхме заедно в Гингам преди години. Той обаче остана резерва и нямахме шанс сега да се изправим един срещу друг.

- Договорът ти с Левски изтича в края на сезона? Ще го подновяваш ли или си тръгваш?
- Когато се завърнах в България, подписах едногодишен договор с опция за удължаването му за още една година. В близките дни предстоят разговори между мен и ръководството и се надявам да се разберем.

- Явно твърдо си решил да оставаш в Левски?
- Наистина искам в да остана в България. Тук се чувствам отлично, не само аз, а и цялото ми семейство. Сигурно ще приключа с футбола в Левски, поне така се надявам.

- При кой треньор досега в Левски си се чувствал най-добре?
- Трудно ми е да коментирам. Сега мисля, че Гонзо се справя на ниво. Той беше добър футболист, в момента се утвърждава и като отличен специалист.

- Ти мислиш ли да се занимаваш с треньорска дейност?
- Още ми е рано да ставам треньор. И на това ще му дойде времето. Сега Левски има господин Гонзо. Но аз ще се запиша в школа, възнамерявам да изкарам треньорски курс. Бъдещето ще покаже дали ще стана треньор. Иска ми се след края на състезателната ми кариера да започна работа в школата на Левски.

- Как е семейството ти, знаем че имаш две деца - и двете са момчета. Занимават ли се с футбол?
- Засега всичко около нас е добре. Да, имам две момчета, които са до мен, което е прекрасно. Казват се Антон и Никола. Единият е на 10, а другият на 12 години. Честно казано, двамата не се занимават с футбол, не я пипат топката, жалко. Единият играе тенис, а другият баскетбол, но повече обръщат внимание на училището и засега нямат много време за спорт.

- Със съпругата си мислите ли за трето дете?
- Не, поне засега. До този момент две са достатъчни.
СТИЛИЯН ПЕТРОВ
ПЛАМЕН СЛАВОВ

ВИЗИТКА
Име Седрик Бардон
Роден на 15 октомври 1976 г.
Роден в Лион, Франция
Ръст 177 см

Кариера по сезони
1992-1998 Лион 82 мача/12 гола
1998-2001 Рен 64/12
2001-2005 Гигнам 70/12
2005 Льо Авър 5/0
2005-2008 Левски 57/18
2008 Бней Йехуда 17/3
2009 Анортозис 22/7
2009 Левски 23/6