ТВ7 ще налее милиони в “А” група през пролетта, ако клубовете се съгласят на нов конкурс за телевизионните права на двубоите. Както е известно в момента те се държат от “Про Медия”, но според програмният директор на телевизията Николай Бареков и бившият притежател на права Валентин Михов, те са неправомерно дадени.

Днес гост в телевизията бе босът на Славия Венци Стефанов, пред когото Бареков заяви:

“Готови сме да извадим повече пари, от това което дава Домусчиев. Искаме клубовете да се съгласят да изслушат нашата оферта и да ни дадат правата за пролетния полусезон. Готови сме да извадим милиони, ако босът на Лудогорец ни преотстъпи правата”, заяви Бареков.

От своя страна президентът на Славия Венцеслав Стефанов каза:

“Не мисля, че е най-важното защо аз не съм във фирмата, която държи телевизионните права. Домусчиев даде един срок да се дадат парите в рамките на един ден до 12 часа, аз не го одобрих, защото исках да видя документите. Не съм адвокат на Кирил Домусчиев, той е по-емоционален. Каза – аз ще дам 2 милиона, нито Боби Михайлов и нито Кирил Домусчиев не са виновни. Знам, че не очаквахте този отговор от мен, но това е истината и не мога да си кривя душата.

90 процента от клубовете не желаехме фирмата на Вальо Михов да е посредник, три години поред бяхме лъгани и не си получихме парите. БФС също не е най-виновен. Боби Михайлов няма какво да направи освен да се съгласи с клубовете. Ние застанахме и казахме – ние искаме да се оправяме сами. Да няма повече посредник между нас и телевизиите.

Тогава когато на нас ни се предложиха от лицето Попов това, което предлагат телевизиите – 600 000 или 700 000 – това са много по-малко пари, отколкото Домусчиев предложи.

Не сме доволни и сега. Защото това не е начинът по който да се прибират телевизионните права. Смешни са парите, които се дават на клубовете на година. По 30,40 до 100 хиляди лева. Около 10 000 – 15 000 са разходите за една среща.

Нека Вальо, да е жив и здрав, но да не си слага пръста там, където не му е работа. Вие сте ми по-симпатичен от Домусчиев, но не мога да си кривя душата. Домусчиев не е виновен”.