Шестото издание на международния турнир по футбол за юноши в памет на Юлиян Манзаров ще се проведе в Правец и Етрополе между 15 и 20 август.

Участници ще бъдат отборите за юноши старша възраст на Левски, ЦСКА, Славия, Литекс, академия "Христо Стоичков", Барселона (Испания), Стяуа (Букурещ, Румъния) и Пелистер (Битоля, Македония).

Регламентът предвижда съперниците да бъдат разделени на две групи по 4 отбора, след което ще се изиграят финалите за разпределение на мастата между първо и осмо. Турнирът е в памет на футболиста Юлиян Манзаров и загиналите в река Лим деца през пролетта на 2004 година.

Българският футболен съюз и Професионалната футболна лига са съорганизатори на надпреварата, която по традиция дава възможност за изява на младите футболни таланти. През годините на турнира "Юлиян Манзаров" се отличават футболисти като Иван Иванов (ЦСКА), Ивелин Попов и Момчил Цветанов (Литекс), Атанас Курдов, който игра за Левски преди да премине в Леверкузен.

Официалното откриване е на 15 август от 9 часа на стадиона в Етрополе. Финалът ще се проведе на 20 август от 18 часа в Правец. През тази година патрон на турнира е Христо Стоичков.