Отбори със “звездни” имена излизат днес в надпревара в детски футболен турнир, организиран от СК “Болярчета”. Манчестър Юнайтед, Арсенал, Барселона, Реал (Мадрид) и още куп популярни имена ще спорят за първото място, като става въпрос за отбори на всички детски градини от Велико Търново. Всеки тим си е избрал “звездно” име и малките футболисти ще се опитат да подражават в играта на най-големите европейски футболисти, пише "Велико Търново Спорт".

Общо 16 отбора от детските градини са сформирали организаторите, като те са съставени от 5 и 6-годишни деца. Мачовете в ДКС “Васил Левски” започват от 17:30 ч., като ще се играят 1/16 финали, четвъртфинали, полуфинали и, разбира се, финал.

Вчера пък отново в спортната зала бе фестивалът на още по-малките дечица – на 3 и 4 години, като те играха различни забавни игри, правиха упражнения с топка и без топка, щафетни игри, удари във вратата и т.н.

“И в двата дена ни помагат и малките ни треньори Кристиян Тодоров, Димитър Колев, Красимир Йорданов, Деян Бонев, Мариян Методиев и Кенан Юмеров. Има много награди, лакомства за децата, Дядо Коледа и две Снежанки, грамоти”, разказа един от треньорите в СК “Болярчета” Николай Колев.

Следващия понеделник също такъв коледен турнир в ДКС “Васил Левски” предстои и за учениците – на 7 и 8 години, като също ще бъдат сформирани 16 отбора, които ще спорят за първото място.